• Produkter för all form av träning!
  • Gratis frakt över 400kr
  • Säker betalning med Klarna

15 mars 2018

Whey protein i kosttillskott

Idag är utbudet stort av olika kosttillskott, med olika namn och påståenden kring sig. Det kan därför vara svårt att veta vad som är vad och vilken nytta det faktiskt gör.
Whey protein (vassleprotein på svenska), går att hitta i de flesta sportkosttillskott, men vad är det egentligen? Varför är whey protein så populärt? Passar det till dina träningsändamål? Dessa och fler frågor ska vi svara på, och ge dig kunskapen du behöver för att välja rätt kosttillskott.

Vad är whey protein?

Whey protein är koncentrerat protein som utvinns från en vätska som blir kvar som en biprodukt vid ostproduktion. Denna vätskan kallas whey (vassle på svenska). Whey är tillexempel den klara vätskan som lägger sig på toppen av en crème fraiche och yoghurt. Under tillagningen av whey protein tas vätskan genom flertalet processer som pastörisering, raffinering och filtrering där proteinet skiljs från fett, kolhydrater och andra ämnen som man inte önskar ha i den färdiga produkten. Vätskan blir sedan torkad till pulverform och det tillsätts andra essentiella ingredienser.

Whey protein – styrka och muskelmassa

Många livsmedel innehåller protein, men i olika mängder och av olika ”kvalitet”. Whey protein föredras ofta som proteinstillskott av flera skäl:

  • Passande nog innehåller whey protein samtliga av de alla 9 essentiella aminosyrorna, som kroppen inte kan framställa själv, och som därför måste intas genom kost.
  • Whey protein tas också upp av kroppen snabbare än andra proteintyper, som till exempel kasein, som kanske är det vanligaste alternativet till whey. Desto fortare kroppen kan bryta ner proteinet, desto fortare kan kroppen sätta igång processen med att bygga muskler.

Whey protein i kosttillskott

Maxim har två olika typer av proteinpulver där whey protein utgör 100% av proteininnehållet. I våra whey proteinprodukter så har vi fokuserat på en optimal sammansättning av whey protein, fett och kolhydrater, så att kroppen får allt den behöver för optimal återhämtning och uppbyggnad. Pure whey kommer i två storlekar och i smakerna choklad och jordgubbe. Clear protein från Maxim är ett proteinpulver som håller sig klart vid blandning med vatten och som med sin friska smak av peach/lemonade, ger ett uppfriskande avslut på träningen.

Maxims proteinpulver – Pure Whey kan du köpa här!

Vi på Maxim har också flera produkter som innehåller kvalitetsprotein från bra källor, så att musklerna får allt de behöver för att bygga sig starkare och större. Dessa innehåller inte bara whey protein, utan också andra typer av protein såsom kasein, ett högkvalitativt protein som utvinns från komjölk.

Maxims proteinbarer kan du köpa här!

Whey protein för styrketräning eller motionärer

Kosttillskott med whey protein passar för alla som har som mål att öka prestationen under fysisk aktivitet, där snabb och maximal muskelkraft är centralt. Det är också för den som tränar för att bibehålla eller utveckla muskelstyrka och muskelstorlek.
Mängden protein som behövs är individuell, men om ditt mål är ökad muskelstyrka och muskelstorklek, bör du konsumera upp emot 2 gram protein per kilo kroppsvikt, dagligen. Detta är fullt möjligt genom ett vanligt kosthåll, men musklernas återuppbyggande och utvecklande processer behöver protein omedelbart efter ett styrkepass. Då är kosttillskott ett bra alternativ eftersom att det erbjuds i ett format som kan intas omedelbart.

Med alla de olika produkterna som nämnts ovanför så är det enkelt att påstå att det finns ett alternativ för alla, oavsett träningsvanor, behov, mål eller smak.

Maxims proteinpulver kan du köpa här!

LÄS OCKSÅ: Långsamma och snabba kolhydrater?

Relaterade Blogginlägg

Tack för din anmälan!

MISSA INGA ERBJUDANDEN!
Förtur till erbjudanden och 15% rabatt - anmäl dig till nyhetsbrevet!