• Produkter för all form av träning!
  • Gratis frakt över 400kr
  • Säker betalning med Klarna

22 januari 2017

Hej Sabina! Berätta lite om dig själv och din relation till träning.
Med nära 25 års erfarenhet av att leda andra inom träning för resultat är Sabina Dufberg mycket mer än mitt namn och varumärke. Det är en källa till hållbar livsstil där kost och träning är en del av vardagsglädjen och goda resultat. För mig handlar det om att leva som man lär utan att ge avkall på livet, njutningen och passionen. Att utstråla sin kompetens och inte bara prata om den. Att våga stå för resultat som särskiljer från det brus som finns i träningsbranschen.

Hur blev träning en så stor del av ditt liv?
Jag blev tidigt intresserad av ett yrke inom träning. Så jag tog min första utbildning när jag var 16 år, som yngsta utbildade instruktören i Sverige. Det var min mamma som sa att det var en bra erfarenhet. Jag arbetade på Friskis och Svettis från början. Det var gymnastik för tanter i min värld, men jag lät mig övertalas, och ledde främst gruppträningar. Men jag har alltid varit intresserad av att träna insidan också. För mig är en fysiskt stark individ även stark på insidan. Så jag har alltid sett till att träna den mentala biten parallellt, det gör resultatet ännu bättre och mer intressant.

Vad är det som driver dig att träna?
Träning är min passion. Jag har alltid tränat. Jag känner en längtan efter det i kroppen. Jag har dessutom träning som yrke, så det har alltid varit en viktig del av mitt liv. Men det kan kännas väldigt tufft ibland. Man måste lyssna på kroppen. Vissa dagar kan man ha världens bästa förutsättningar för ett bra träningspass, och får till allt man vill. Och ibland är det precis tvärtom, och då är det är helt okej. Kroppen får tala för sig själv. Om det inte är en bra dag, så får du göra något annat.

Hur tränar du idag?
Jag är en livsnjutare. Därför är jag inte så fixerad vid kost och träning. När träningen blir tvång och jag känner att jag offrar något blir det ju inget bra resultat. Så jag prövar att ha en balanserad inställning. Träningen är en viktig del av mitt liv, men den är inte mitt liv.

Idag har jag två barn och sköter två egna företag. Så just nu blir träningen lite mindre regelbunden. Jag tränar korta, intensiva pass. Allt från spinning på cykeln där hemma, till utmaningen jag körde i somras på sociala medier; hundra burpees varje dag i 10 dagar i sträck. Eller backintervaller, det är också väldigt effektivt! Träningen får dock ge vika ibland, så är det just nu i småbarnsåren.

Vad tränar du helst?
Favoritövningen varierar också. Jag väljer träning efter vad jag har lust att göra just den dagen, och känsla i kroppen. Men om jag måste välja en övning så är det nog hoppövningar. Jag är på många platser utan tränings-utrustning, men hoppa kan jag göra oavsett. Jag gillar funktionella övningar som tränar flera områden och muskler samtidigt.

Vad är ditt bästa träningstips?
Den bästa träningen är den som blir av! Man behöver inte hoppa på några träningstrender bara för att. Om du älskar att dansa eller klättra, är det kanske det du ska göra, i stället för att ge dig in i något som andra gör och ger upp efter två månader. Jag själv har tränat och testat många olika saker, som yoga och thai-boxningen parallellt med styrketräningen. Jag gillar kombinationen av styrka och kondition. Så mitt tips är att försöka att göra ett långsiktigt val med din träning, något som du tycker är riktigt roligt, då får du bästa resultat!

Relaterade Blogginlägg

Tack för din anmälan!

MISSA INGA ERBJUDANDEN!
Förtur till erbjudanden och 15% rabatt - anmäl dig till nyhetsbrevet!