• Produkter för all form av träning!
  • Gratis frakt över 400kr
  • Säker betalning med Klarna

3 april 2018

Vad är skillnaden mellan en proteinbar och en energibar?

Skillnaden mellan en proteinbar och en energibar kan i korta drag förklaras såhär: En proteinbar är ett proteinrikt tillskott till kosten och många äter det direkt efter träning för att fylla på med nödvändiga proteiner, medans andra använder sig av proteinbarer som ett nyttigare alternativ till godis. En energibar ger dig istället ett tillskott av energi, huvudsakligen i form av kolhydrater, både på kort och på lång sikt. De flesta äter energibarer under och efter en aktivitet för att kunna upprätthålla önskad aktivitetsnivå över en längre tid.

Riktigt intag av proteinbar och energibar

Det finns inga regler för när, var, hur och varför du ska inta proteinbarer och energibarer, då alla har personliga mål och behov. Oavsett så finns det några generella råd över vilken bar som är mest fördelaktig vid varje tillfälle. Detta ska vi tydliggöra i kommande avsnitt.

Läs mer: Vad är whey protein?

Proteinbar efter träning

Proteinbarer är som namnet tyder rika på protein och är ett tillskott av just protein efter fysisk aktivitet där musklerna har jobbat hårt och muskelfibrerna har brutits ner. Det är när kroppen vilar efter ett pass som musklerna ska växa sig starka, något de inte klarar utan tillräckligt med protein. De flesta är överens om att ett dagligt intag av 1,2 – 2 gram protein per kilo kroppsvikt är ideellt dig som tränar aktivt. Detta klarar du att täcka genom ett vanligt kosthåll, men med hjälp av produkter som proteinpulver och proteinbarer så kan du tillföra kroppen nödvändigt protein omedelbart efter träningspasset.

Dessa proteinbarer har blivit såpas goda i smak, utan tillsatt socker och fett, vilket har gjort dem väldigt populära.
Maxim har flera olika typer av proteinbarer med ett stort urval av smaker.

Läs mer om våra bars här.

Energibar för extra energi

Enrgibarer ska användas när du önskar att tillföra kroppen energi på både kort och lång sikt. Alla energibarer innehåller både snabba och mindre snabba kolhydrater.
Energibarer kan användas före, under och efter träning. Före och efter träning handlar det om att fylla på kroppen med energi så att du är klar till nästa pass. Under aktivitet så kan snabba kolhydrater vara mycket fördelaktiga för att få ut det sista ur din prestation. Det kan rädda dagen!
Maxim har ett stort urval av energibarer med massvis av olika smaker. Flera av våra energibarer är också utan chokladöverdrag och använder sig av en ny coating-teknologi, så att de inte smälter under aktivitet.

Läs mer: Proteinpulver eller proteinshake? 

Källa:
http://www.olympiatoppen.no/fagomraader/idrettsernaering/faktaark/page465.html

Relaterade Blogginlägg

Tack för din anmälan!

MISSA INGA ERBJUDANDEN!
Förtur till erbjudanden och 15% rabatt - anmäl dig till nyhetsbrevet!