• Produkter för all form av träning!
  • Gratis frakt över 400kr
  • Säker betalning med Klarna

29 augusti 2016

Mathias har löpning som sin stora passion och har på vägen tillbaka efter en skada hunnit med att tävla i både snöskolöpning och OCR. Han motiveras av att hjälpa till att inspirera andra att nå sina mål, vilket ju passar alldeles ypperligt för en Maxim-ambassadör. Lär känna Mathias lite bättre nedan!

Hallå där Mathias! Kan du berätta lite mer om dig själv?
En aktiv livsstil är a och o i min vardag. Min stora passion för löpning är grunden till min karriär inom friidrotten och under årens lopp har jag lyckats få med mig ett antal SM-medaljer i bagaget. Vid sidan av träningen jobbar jag som grafisk formgivare för ett företag i centrala Stockholm.

Vad har du för mål med din träning?
Under december 2009 drog jag på mig en ryggskada under ett träningspass och blev tvungen att göra en steloperation. Därefter har vägen tillbaka varit lång och krokig. Åtskilliga timmar av rehabilitering och målet siktat på att en dag åter kunna springa drev mig till att inte ge upp. På vägen tillbaka har jag lyckades vinna ett VM-Guld i snöskolöpning och även kvala in till VM i OCR. Så mitt stora mål med träningen är att kunna träna och tävla och njuta av varje aktiv sekund det ger mig.

Hur skulle andra beskriva dig?
Jag tror andra ser mig som en väldigt driven, målinriktad och positiv person i många lägen.

Vad tycker du är allra roligast med att träna?
Kort och gott att träna! Att pusha kroppen och huvudet till att göra sitt absolut bästa i alla lägen och situationer för att bli ännu bättre. Att inte nöja sig utan alltid försöka uppnå nya personliga mål och då och då klappa sig själv på axeln och tänka ”det där gjorde du bra”.

Vad blir du motiverad av?
Jag motiveras av att få snöra på mig skorna och att genom mitt eget idrottande även kunna inspirera och hjälpa andra att uppnå deras egna mål. Att dela med mig av mina erfarenheter och skapa en positiv atmosfär.

Vad skulle du vilja säga till andra som vill börja träna men inte riktigt vet vart de ska börja?
Hitta din drivkraft inom träningen. Vad brinner du för och vad vill du uppnå? Sätt rimliga etappmål längs vägen, motivera dig tillsammans med andra och tänk långsiktigt. Men framförallt, se till att ha förbaskat kul under tiden. Jag lovar att det må svida ordentligt flera gånger under resans gång, men efteråt är det ALLTID värt det.
Jag tror på dig!

Följ gärna Mathias på hans Instagramkonto för mer träningsinspiration!

Relaterade Blogginlägg

Tack för din anmälan!

MISSA INGA ERBJUDANDEN!
Förtur till erbjudanden och 15% rabatt - anmäl dig till nyhetsbrevet!