• Produkter för all form av träning!
  • Gratis frakt över 400kr
  • Säker betalning med Klarna

8 februari 2014

En powersmoothie är perfekt efter träning då kroppen lätt kan ta upp protein och behöver energi.

En smoothie innehåller olika frukter eller grönsaker som blandas med vatten, mjölk eller yoghurt och kan varieras på otaliga sätt – endast fantasin och smaken sätter gränsen. Det är ett snabbt och enkelt sätt att försäkra sig om att kroppen får nödvändiga fibrer och vitaminer. Och så smakar ju en smoothie helt underbart och mättar bra.

Förutom de långsamma kolhydraterna som du får via frukt och grönsaker kan du även tillsätta protein i din smoothie. Denna kombination hjälper till att hålla blodsockret på en jämn nivå. Det finns flera olika proteinpulver beroende på hur mycket kolhydrater och protein du vill ha i din smoothie.

En powersmoothie är perfekt efter träning då kroppen lätt kan ta upp protein och behöver energi. Det är också ett snabbt och gott alternativ till mellanmål eller sen kvällsmat som ofta lätt blir mindre nyttig och näringsrik.

Blåbärssmoothie
3 dl minimjölk
50 g blåbär
½ fryst banan
10 g mandlar eller paranötter
30 g Maxim 85% Protein, vanilj

Häll alla ingredienserna i en mixer och mixa på högsta hastighet i ca 15 sekunder. Stäng av och mixa igen i ca 15 sekunder eller tills bären och bananen är mosade. Häll smoothien i ett glas och garnera eventuellt med färska blåbär. Servera direkt.

Fakta:
Mandlarna innehåller massor av E-vitamin, protein och mättar bra. Blåbären innehåller C-vitamin, karoten, järn och magnesium och stärker immunförsvaret. Dessutom smakar denna smoothie fantastiskt gott.

Tropisk smoothie
2 bananer
2 apelsiner
1 liten burk tärnad ananas
1 näve fryst blandad frukt
2-3 dl lättmjölk eller vatten
30 g Maxim Whey 100 jordgubb

Häll alla ingredienserna i en mixer och mixa på högsta hastighet i ca 15 sekunder. Stäng av och mixa igen i ca 15 sekunder eller tills ananasen, de frysta bären och bananen är helt mosade. Häll upp smoothien i ett glas och garnera eventuellt med en ½ skiva ananas. Och lägg till ett paraply om du vill göra det extra festligt.

Goda råd när du gör smoothies
1. Välj alltid mogen frukt, det ger bättre smak
2. Tvätta alltid frukten noga innan du använder den
3. Undvik klumpar. Häll lite vätska i botten av mixern innan du tillsätter frukt och proteinpulver
4. Drick din smoothie direkt. C-vitaminerna i frukten minskar snabbt när skalet har tagits bort
5. Om du vill ha en sötare smoothie kan du använda honung, rörsocker eller ännu hellre fruktsocker (färre kalorier). Du kan också dra in på kalorierna genom att använda sötningsmedel som finns i diverse mataffärer.

Av: Mette Werther Andersen

Relaterade Blogginlägg

Tack för din anmälan!

MISSA INGA ERBJUDANDEN!
Förtur till erbjudanden och 15% rabatt - anmäl dig till nyhetsbrevet!