• Produkter för all form av träning!
  • Gratis frakt över 400kr
  • Säker betalning med Klarna

4 juli 2018

Bli en säkrare och starkare skidåkare i vinter. Tillsammans med Alpina landslagsåkerskan Charlotta Säfvenberg, har Maxim tagit fram ett alpint träningsprogram för barmarksträning. Detta träningsprogram innehåller övningar för hela kroppen som hjälper dig att träna skidmuskler inför vintern.

Vad är barmarksträning och varför ska du träna det?

Barmarksträning är en förberedande träningsform som du utövar under sommarsäsongen, då skidorna ligger på hyllan. Barmarksträning är en allsidig träningsform som inkluderar många element – styrka, explosivitet, uthållighet, kondition, rörlighet och koordination. Element som alla är viktiga för att utvecklas till en duktig skidåkare.

För Charlottas del så handlar barmarksträningen om att upprätthålla en alpin fysik, och för att förbereda kroppen inför en 270 dagars lång alpin skidsäsong.

Läs också: Träna rätt skidmuskler inför vintersäsongen 

Träning inför skidåkning

Vilka övningar ska du då göra för att bli snabbast i backen? Tipset är att sträva efter en mångsidig fysik där styrka, explosivitet, uthållighet, kondition, rörlighet och koordination är i fokus.

Knäböj och marklyft är klassiska grundövningar för att bli en stark skidåkare, men kompletterande övningar för ben, bål och rumpa är också viktiga – såsom utfall, raka marklyft och musslan, draken eller höftlyft. Samtliga övningar hittar du i träningsprogrammet nedan!

Komplettera din träning med utomhusaktiviteter

Gör träningen mer varierande och intressant genom att kombinera detta träningsprogram med utomhusträning i form av cykling, inlines, surfing, simning eller löpning. Det finns många härliga och roliga utomhusaktiviteter som tränar hela kroppen inför skidåkningen, det är bara fantasin som hindrar dig.

Läs också: 4 tips till perfekt carving 

Alpint träningsprogram

Nedan följer att alpint träningsprogram som ska göra dig starkare och säkrare inför skidåkningen i vinter. Träningsprogrammet innehåller 3 uppvärmningsövningar och 8 styrkeövningar. Passet ska genomföras 2-3 gånger i veckan och glöm inte att våga öka vikterna!

Uppvärmning (3 st övningar)

Starta med 10 min cykel/löpning/rodd/crosstrainer

Musslan

3 x 10 sek

Draken

3 x 6 sek

Styrkeövningar (8 st övningar)

Höftlyft mot boll

3 x 12 sek

Squats

3 x 10 st

Box jump

3 x 6 st

Utfall

3 x 8 st

Ensidiga höftlyft på bänk

3 x 8 st

Benpress

3 x 10 st

alpint träningsprogram sommar

Sidodrag i cable

3 x 10 st

Bollkast mot vägg

3 x 6 st

Pik i TRX

3 x 10

Lycka till med träningen!

Relaterade Blogginlägg

Tack för din anmälan!

MISSA INGA ERBJUDANDEN!
Förtur till erbjudanden och 15% rabatt - anmäl dig till nyhetsbrevet!